Töltött káposzta (erdélyi módra, rántás nélkül)

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 3 dkg olaj
  • 3 dkg liszt
  • 1 és negyed db savanyú, apró káposzta, 10 db káposztalevél
  • 50 dkg darált sertéslapocka
  • 50 dkg kocsonyahús
  • 30-40 dkg füstölt sertés nyers oldalas
  • késhegynyi reszelt hagyma
  • bors
  • 2 dl tejföl
  • 6-8 szem szemes bors
  • kávéskanál édespaprika
  • 10 dkg rizs
  • 1-2 tojás

Elkészítés

Egy nagyobb fazekat megolajozunk, meghintjük liszttel. Az edény aljára káposztát teszünk, majd erre a kocsonyahúst és a füstölt oldalast, erre az elkészített tölteléket, legvégén káposztát. Borsozzuk, meghintjük paprikával, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Felforraljuk a káposztát, levesszük a tüzet, és kis lángon főzzük addig, míg a hús megpuhul. Ez körülbelül 2 óra. Vigyázzunk, nem szabad főzés közben kavargatni, csak rázogatni. A visszamaradt mártást tejföllel elkeverve a tányérra tett étel tetejére rakjuk. Töltelék készítése: A darált húst, zsírt, a tojást, a reszelt hagymát, fűszereket alaposan elkeverjük. Úgy csomagoljuk a káposztalevelekbe, hogy rázogatás közben ne csomagolódjanak ki.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.